Местоположение на Хотел "Кючукова къща"

3.44 / 48

Село Баните се намира в област Смолян в централната част на най- обширната и красива планина Родопите, по течението на река Малка Арда, на 800 метра надморска височина. Разположено е между два областни центъра- Кърджали и Смолян. Баните е популярно с лековитата си минерална вода, чиято температура при извора е 43° С и е изключително лековита. Според преданията римската баня, която се намира в центъра на селото, с топлия минерален извор, съществува ОТ РИМСКО ВРЕМЕ. Разкритите древни останки от баня свидетелстват, че и преди хиляди години водата се е ползвала за лечение. Чудната природа, термалният минерален извор, чистият и свеж планински въздух създават приказна и комфортна атмосфера в планинското селце. Благодарение на всички тези качества в последните няколко години Баните се превърна в притегателен център за туристите.

Къде се намира Община Баните 

Община Баните е разположена в североизточната част на Смолянска област и заема част от централния дял на Средните Родопи. Тя се намира в съседство с общините : Смолян и Мадан – област Смолян , Асеновград и Лъки - област Пловдив, Ардино и Черноочене - област Кърджали. Територията й е около 300 кв.км. с надморска височина в границата от 450 до 2001 м. Климатът се характеризира с умерено прохладно лято и умерено студена, слънчева зима

В рамките на общината влизат: общинският център Баните, осем кметства – Давидково, Оряховец, Гълъбово, Загражден, Стърница, Вишнево, Дрянка и Малка Арда и 11 села – Вълчан дол, Глогино, Кръстатица, Босилково, Треве, Сливка, Дебеляново, Рибен дол, Две тополи, Планинско и Малко Крушево, с общ брои население 4 462 души.

Климат и Водното богатство на село Баните

Едно от основните богатства на региона е водното и най- вече живата минерална вода,  благодарение на която е известно селището. През община Баните текат и водни потоци сред които са реките Малка Арда, Давитковска, Арда. Те предоставят чудесни условия за любителите на риболова. Има и други водоизточници – язовири, карстови извори, множество топли и минерални извори с температури от 16° до 46° С.

Климатът е преходно-континентален с характерни по-ниски летни температури. Средногодишните температури са 4-10° С в зависимост от височината на района. Най-ниските през зимата достигат до –10° С, а най-високите през лятото до 30-33° С.

Повече за Хотел "Кючукова къща"

Хотел "Кючукова къща" е разположен на територията на с. Баните, община Баните, собственост на “Механичен завод-Баните 2000 АД”  - с.Баните Работи целогодишно и е подходящ за семейни почивки, за провеждане на бизнес срещи, семинари, фирмени тържества.

В това уютно и подредено в битов стил кътче на прекрасните Родопи можете да намерите невероятно спокойствие сред чист въздух и интересни природни феномени.

Домакините на хотела ще Ви посрещнат винаги с усмивка и ще Ви предоставят всички необходими удобства, за да бъде пълноценна Вашата почивка.

Хотела разполага със луксозно оборудвани стаи със собствен санитарен възел, а именно с 18 двойни стаи,8 тройни стаи и 8 апартамента, уютен ресторант, в който гостоприемните домакини ще Ви предложат местни ястия по избор - прочутия пататник, мекици, катми, качамак, чеверме и много други вкусотии. Паркинга на хотела е безплатно охраняем.

По желание на гостите могат да бъдат организирани походи до Дяволски мост, Резерват "Кормисош", Феноменът връх "Свобода" и други забележителности в района, както и конни походи.Не пропускайте да се насладите на всички тези удоволствия и да си отпочинете в приятната атмосфера на хотел "Кючукова къща"!

Галерия Хотел Кючуковата Къща Баните